ГОТВЕНЕ НА ПАРА
Варенето на пара е термичен метод за приготвяне на храната, датиращ от дълбоката древност и приоритет за последователите на здравословното хранене. А храна, приготвена по този начин е не само вкусна, но и полезна, запазила в себе си голяма част от своя аромат, цвят, форма и текстура на продукта.
Чували ли сте израза, че „кухнята е преддверието на стомаха“ и основната цел, към която трябва да се стремим е, осигуряването на безопасна, здравословна и вкусна храна не само за нас, но и за нашите близки.
Особено важно се оказва повишаването на усвояемостта на храната и запазването на присъщата й хранителна и биологична стойност, постигането на благоприятнни промени в нейната микроструктура и не на последно място, разбира се – ограничаването до минимум на процесите на образуване на химични замърсители при термичната й обработка.